• 001.png
  • 003.png
  • 005.png

A DUE 2017 februártól induló kooperatív-duális ICT tantárgyai

Kedves Hallgatók!

A Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézete 2017 februárban is meghirdeti partnercégei által menedzselt, ún. kooperatív-duális tantárgyait. Az alábbiakban egy rövid ismertetőt olvashatnak erről.

2017 februártól két kooperatív-duális tantárgyunk indul. Mindkettőt külső (budapesti) cég gondoz és tart meg, akik valószínűsíthetően a legmodernebb technológiát hozzák el hozzánk. A DUE hallgatói közül bárki felveheti a tantárgyakat (szabadon választható tantárgyak). Mindkét tantárgy péntek délutáni időpontra került, ezzel a levelező hallgatóknak próbálunk lehetőséget biztosítani.

(A Hibridlevél Kft. céges partnerünk 2016-ban bezárta a vasútállomás mellett található telephelyét és felköltözött Budapestre. Emiatt sajnos a DFAN-INF-005 "Korszerű dokumentum kompozíciós technikák" c. kooperatív-duális tantárgyunk már nem fog indulni többet.)

A két induló tantárgy részletei:

1.
DFAN-INF-100 Funkcionális Programozás F#-ban TANTÁRGY NYELVE: ANGOL

Dear students,

I would like to inform you about a special ICT subject.

University of Dunaújváros Institute of Informatics launches a very special (the so-called cooperative-dual) ICT subject, starting in February 2017.

Subject code: DFAN-INF-100
Subject name: Functional programming in F# Teaching language: ENGLISH

Details: F# is a functional programming language. If you are not familiar with Object-Oriented Programming, this could be an advantage! This course is handled by Intellifactory Ltd., a Hungarian ICT company directed by Mr. Adam Granicz, F# expert. Web: http://intellifactory.com/ ; http://www.apress.com/us/book/9781484207413. Lessons will be held on Fridays in the afternoon. Note that only the 1st and 3rd lessons will be traditional lessons (with the lecturer in building P), all the other lessons will be organized through the Internet, using Google Hangouts! There will be a strict restriction: you should receive a final mark (midterm mark) until 19 May 2017. It means during the exam period there will be no exams!

If you show your professional knowledge and motivation during the lessons, Intellifactory Ltd. may offer you a trainee or employee position in Budapest!

Should you interested in this subject, don't hesitate to register in Neptun!
More information: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


2.
DFAN-INF-008 Fejlett IT infrastruktúrák

A budapesti székhelyű Equicom Kft. által szervezett tantárgy (http://www.equicom.hu/). A tantárgy célja: vezetékes és vezeték nélküli számítógépes hálózatok mérése, hibadetektálás, speciális műszerek. A tantárgy keretén belül a hallgatók iparági szakemberektől kapnak gyakorlati tudást az informatikai hálózatok felépítéséről, a szervertermektől egészen a hálózatüzemeltetésig. Ahol csak lehet, az elméleti anyagot gyakorlati résszel egészítjük ki.

TANTÁRGY NYELVE: MAGYAR

Időpont: minden héten pénteken 14:00-17:45 (4x45 perc), de blokkosítás miatt csak az 1-8. vagy az 1-9. héten lesz oktatás.

A tantárgy témakörei:

1. Strukturált hálózati rendszerek, mint a LAN hálózatok alapja 2. Informatikai rendezőszekrények 3. Vezeték nélküli hálózatok 4. Strukturált hálózatok fizikai szintű mérései, átadás-átvétele 5. Adatközponti infrastruktúrák 6. Optikai hálózatok 7. LAN hálózat menedzsment és monitorozás

Közreműködő cégek: Equicom, Tyco, Rittal.

Fontos: Mindkét tantárgy esetében a TVSZ-től eltérő, bizonyos szigorúbb szabályok vonatkoznak a tárgyat felvevő hallgatókra. A szigorúbb szabályozás: a szorgalmi időszak utolsó napjáig (2017 május 19) mindenképpen meg kell szerezni az évközi jegyet, mert a vizsgaidőszakban semmiféle hallgatói tevékenység nem lesz a tantárgyból (vizsga, pótlás, feladat beadása, stb. nem lesznek). Kérem, hogy a tantárgyat felvevő hallgatók fogadják el ezt a szigorítást.

A tantárgyak csak kb. min. 10 fő jelentkezése esetén indulnak!

Bővebb információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kedves Hallgatók! Várjuk jelentkezésüket a Neptun rendszerben!

© 2019 Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzat. Designed By Vámosi Zoltán